Prijzen kinderdagverblijf Evy voor 2017 bekend.

Kinderdagverblijf Evy heeft dit jaar de uurprijs met maar 0,05 cent verhoogd naar 7,30. Het te vergoeden uurtarief van de Belastingdienst is 7,25. Wij vinden dat het mogelijk moet zijn kwalitatief goede opvang te bieden tegen een zo laag mogelijke vergoeding. Het bedrag dat namelijk boven het door de Belastingdienst te vergoeden uurtarief ligt, krijgt u geen toeslag over en zult u zelf moeten betalen.

Kinderdagverblijf Evy is vanaf 2017 open van 7.30-18.15 hierdoor is er ook een verhoging in het maandtarief gekomen omdat het aantal uren zijn toegenomen.

Maximum uurprijzen 2017 kinderopvang bekend

Ouders, vooral in midden en hoge inkomensgroepen, gaan vanaf 2017 minder betalen voor kinderopvang. Er is vanaf 2017 bijna 200 miljoen euro extra beschikbaar voor kinderopvangtoeslag.

Indexering uurtarieven

Behalve extra kinderopvangtoeslag, wil minister Asscher de maximaal te vergoeden uurprijzen in de kinderopvang in 2017 met 2,5 procent verhogen. Dit is een goedmakertje voor 2012, toen er niet geïndexeerd werd. Met de standaard indexatie voor 2017 erbij opgeteld komt de indexatie voor 2017 uit op een stijging van 4,2 procent. Behalve dit besluit wil minister Asscher de regeling voor werkloze ouders een jaar voortzetten, Dat houdt in dat  ouders na ontslag nog zes maanden lang recht houden op kinderopvangtoeslag.

Eerder al werd gesproken dat de kinderopvangbranche niet 100, maar 200 miljoen euro toegewezen kreeg. Dit meldde o.a. de Brancheorganisatie.

Het maximum te vergoeden uurbedrag voor 2017 voor de kinderopvang wordt 7,18

De tuin van Evy wordt opgeknapt

De tuin van Evy wordt opgeknapt. Het mooie weer komt er aan en dat betekend dat wij onze activiteiten dan meer naar buiten gaan verplaatsen. Wij proberen als het weer het toelaat iedere dag met de kinderen naar buiten te gaan, maar in de zomer verplaatsen we ook binnenactiviteiten naar buiten toe en wordt er buiten ook geluncht  aan de lange steigerhouten tafel. We hebben een loopplank naar buiten toe zodat de allerkleinste ook makkelijk in een kinderwagen naar buiten kunnen.

We hebben al een prachtige pipowagen besteld en we hopen dat deze op korte termijn in onze tuin geplaatst wordt. We gaan ook aan de groenvoorziening werken en we willen een steigerhouten kist voor het losse buitenspeelgoed.

Hieronder een voorproefje van de pipowagen die binnenkort geplaatst wordt, wij kunnen niet wachten, maar vinden het jammer dat de pony niet bij ons in de tuin kan:)

pipowagen steigerhout

Biologische lunches en tussendoortjes vanaf 2016 bij Evy

biologisch-250x188

Vanaf 1 januari 2016 gaan we bij Evy biologische lunches en tussendoortjes bij Evy verzorgen voor de kinderen.

In overleg en naar aanleiding van een enqûete onder de ouders en een proef met de kinderen (die moeten het natuurlijk wel lekker vinden:) hebben wij besloten per 1 januari 2016 over te gaan naar biologische producten. Wij zijn ons steeds meer bewust van onze voeding en wij denken dat biologische voeding een goede keuze is voor kinderen in deze belangrijke fase in hun leven. Wij willen het beste voor de kinderen en daarom hebben wij besloten over te gaan naar biologische voeding.

Veel ouders kiezen thuis ook voor biologische produkten en ook al zijn deze duurder dan de normale produkten hebben wij hier toch voor gekozen. De boodschappen zullen wekelijks besteld worden bij Ekoplaza. In verband met pinda-allergie bij één van de kinderen bij Evy zal er geen pindakaas meer besteld worden om ook sporen van pinda te voorkomen.

Kinderdagverblijf Evy probeert zo bewust mogelijk met de kinderen, ouders, hun omgeving en dus ook met voeding om te gaan en wij hopen op deze manier onze bijdrage aan ook een gezond leven te kunnen doen.

kinderopvang voor ouders zonder baan

Als de plannen door gaan kunnen ook ouders zonder baan hun kinderen naar de kinderopvang brengen, wij vinden niet dat het een verplichting moet worden, maar als het ouders dit graag zouden willen, dan willen wij graag kijken wat wij voor deze ouders kunnen betekenen. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24440013/___Alle_peuters_naar_de_opvang___.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email

kinderdagverblijf Evy

Gezonde tractaties

Screen Shot 2015-05-12 at 20.58.36

 

Bij kinderdagverblijf Evy zijn wij voorstander van gezonde tractaties. Wij zijn ons er van bewust dat het soms heel moeilijk is om iets te bedenken, wat lukt en leuk is.

Op de website van Laura’s Bakery vind je echt de leukste dingen en heel veel dingen zijn echt niet moeilijk om te maken maar met een super resultaat.

Kan je echt niets vinden op de website van Laura’s Bakery dan volgen hieronder nog wat andere links:

http://www.gezondtrakteren.nl

http://www.gezonde-traktatie.nl/gezonde-traktaties/

http://www.zook.nl/kindertraktaties/leuke-fruit-traktatie-maken

Knutselen bij kinderdagverblijf Evy

knutselen bij EvyBij kinderdagverblijf Evy proberen wij zo veel mogelijk te knutselen. Dit doen we aan de hand van thema’s. Knutselen is goed voor kinderenen en wel om de volgende redenen:

– Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van het kind. Het daagt uit tot waarnemen en denken; hoe zit iets in elkaar?, waar begin ik? en hoe ga ik verder?
– Knutselen vergroot de ruimtelijke oriëntatie; begrippen als op elkaar, er in steken, tegen elkaar, zijkanten, maar ook vormen en afmetingen spelen hierbij een rol.
– Door te knutselen worden de motorische vaardigheden getraind. Materialenkennis en technieken worden toegepast om veelsoortige materialen en vormen te verwerken.
– Door te knutselen wordt geleerd moeilijkheden aan te pakken, door te zetten, uit te proberen, vindingrijk te zijn.
– Samen knutselen bevordert onderlinge contacten met andere kinderen door samenwerken, materiaal delen en elkaar helpen.