Maximum uurprijzen 2017 kinderopvang bekend

Ouders, vooral in midden en hoge inkomensgroepen, gaan vanaf 2017 minder betalen voor kinderopvang. Er is vanaf 2017 bijna 200 miljoen euro extra beschikbaar voor kinderopvangtoeslag.

Indexering uurtarieven

Behalve extra kinderopvangtoeslag, wil minister Asscher de maximaal te vergoeden uurprijzen in de kinderopvang in 2017 met 2,5 procent verhogen. Dit is een goedmakertje voor 2012, toen er niet geïndexeerd werd. Met de standaard indexatie voor 2017 erbij opgeteld komt de indexatie voor 2017 uit op een stijging van 4,2 procent. Behalve dit besluit wil minister Asscher de regeling voor werkloze ouders een jaar voortzetten, Dat houdt in dat  ouders na ontslag nog zes maanden lang recht houden op kinderopvangtoeslag.

Eerder al werd gesproken dat de kinderopvangbranche niet 100, maar 200 miljoen euro toegewezen kreeg. Dit meldde o.a. de Brancheorganisatie.

Het maximum te vergoeden uurbedrag voor 2017 voor de kinderopvang wordt 7,18